torsdag 6 oktober 2011

Lingonkladdkaka

Den här kladdkakan med lingon i är både söt och syrlig utav lingonen. Choklad och lingon passar väldigt bra ihop, så den här kladdkakan blir bara så god! Testa och servera med en klick grädde till.

Lingonkladdkaka:
2 ägg
2 1/2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 1/2 msk kakao
100 g smör
2 1/2 dl lingon (färska eller frysta)

Till formen:
smör & ströbröd

Sätt ugnen på 200° c. Smörj och bröa en form (med löstagbar kant eller ej). Vispa ihop ägg och socker. Blanda ihop de torra ingredienserna i en annan bunke. Smält smöret. Häll i de torra ingredienserna i äggvispet. Tillsätt smöret och rör om till en slät smet. Rör till sist försiktigt i lingonen. Häll smeten i formen och grädda på mellersta falsen i ca 15 min. Servera med en klick grädde.



















//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar