torsdag 5 januari 2017

Fikon- och hasselnötsbollar

Efter julen hade det blivit kvar bl.a torkad frukt, mörk choklad och nötter från julgodiset och nötkorgen. Det resulterade i fikon- och hasselnötsbollar med choklad, kaffe och annat mumsigt. Himla lättlagade och beroendeframkallande goda! Är också enkelt att byta ut fikonen och russinen mot någon annan frukt eller hasselnötterna mot några andra nötter.

FIKON- OCH HASSELNÖTSBOLLAR:
2 dl hasselnötter
50 g mörk choklad (spara lite till senare)
4 st torkade fikon
1 dl russin
1 1/2 msk starkt kaffe
1 1/2 msk kakao
1 tsk honung
1 nypa flingsalt
kakao eller kokosflingor att rulla bollarna i
Lägg nötterna och det mesta av chokladen i en mixer och mixa det fint. Tillsätt resterande ingredienser och kör ihop till en kladdig massa. Rör tills sist ner den sparade hackade chokladen för lite ”crunch”. Rulla till små bollar och rulla i kakao eller kokosflingor. Förvara i kylskåpet.



//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar