söndag 15 mars 2015

Mangocurd med kokosmousse

Mango och kokos är en riktigt himmelsk kombination. Vårigt, fräscht och "exotiskt". Jag älskar kokos otroligt mycket och tyckte moussen fick en väldigt bra kokossmak. Ibland kan det liksom vara sådär att en mousse bara blir och smakar grädde och själva huvudsmaken försvinner lite. Men inte med den här, dessutom är den gelatinfri!

Super lättlagad dessert som du säkert kommer gilla!

Mangocurd med kokosmousse:
fick 3 glas

Mangocurd:
1 1/2 dl mangopuré (färsk eller fryst & tinad, puréad)
2 äggulor
1/2 dl strösocker
1 msk maizena (majsstärkelse)
saft från 1/2 citron
1 msk smör

Vispa ihop alla ingredienser i en värmetålig skål förutom smöret och lägg över ett vattenbad. Rör om hela tiden tills curden tjocknat. Detta tar en stund så ha tålamod! Ta skålen från värmen och klicka i smöret. Rör om så smöret smälter. Låt curden svalna och häll sedan upp på burk och förvara i kylskåpet. Håller ca 1 vecka eller längre.

Kokosmousse:
1 burk kokosmjölk, kylskåpskall
125 g naturell färskost
1/2 dl strösocker
1/2 km vaniljpulver
1/4 dl kokosflingor

Lägg kokosmjölken i kylskåpet kvällen före användning. Öppna burken och häll ut själva kokosvattnet. Det är det tjocka du vill ha, kokosgrädden Vispa upp kokosgrädden så den blir tjock och fluffig. Häll upp i en skål så länge. Lägg sedan i färskosten tillsammans med socker, vanilj och kokos och vispa även upp det. Blanda ihop färskosten med kokosgrädden till en tjock mousse. Låt stå i kylskåpet en stund.

Garnering:
jordgubbar
rostade blandade nötter och kokosflingor/chips

Dela upp mangocurden i skålar eller glas. Lägg kokosmoussen i en spritspåse och spritsa på mangocurden. Garnera med ex. jordgubbar, nötter och kokos. Förvara i kylskåpet fram till servering.


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar