onsdag 18 juli 2012

Brownies (utan choklad)

Ibland kanske man inte har en chokladplatta hemma, men ändå är sugen på att baka med choklad, t.ex brownies... Då kommer här ett lämpligt recept på brownies utan choklad. Jag gräddade min kaka kanske en aning för länge, så den blev ganska torr och inte så där lite kladdig som brownies brukar vara, så grädda din en lite kortare tid än min (skriver en kortare tid i receptet, sen får man känna sig fram. Gräddade min i 25 - 30 min). Brownien använde jag till en riktigt smarrig glassjag kom på. Receptet på glassen kommer snart!

Brownies - utan choklad:
200 g smör
ca 1/2 - 3/4 dl kakao
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl



















Smält smör, kakao och socker i en skål över vattenbad eller i en kastrull. 

Tillsätt vaniljsockret och rör om.



















Tillsätt äggen, ett i taget, samtidigt som du vispar lätt.


















Tillsätt även mjölet och rör om till en slät smet.


















Häll smeten i en smord och bröad form (med t.ex ströbröd, kakao eller vetemjöl).


















Grädda i 175°c i ca 20 - 25 min. Kakan ska vara ganska torr, men ändå lite, lite kladdig. Pröva dig fram med en sticka för bra resultat. 



















//Matilda

7 kommentarer:

  1. Det blir ju gott utan choklad också :)

    SvaraRadera
  2. Ja precis, eller utan och utan, inte direkt utan choklad kanske, men inte gjort av mörk eller mjölkchoklad :)

    SvaraRadera
  3. Villen fin och bra blogg du har! Bakat flera gånger med dina recept och det blir alltid super gott!!

    SvaraRadera
  4. Tack så hemskt mycket! Det blir jag glad över :D

    SvaraRadera
  5. hur stor ska formen vara?

    SvaraRadera
  6. Jättegoda dock lite försmala eftersom formen var lite för står.

    SvaraRadera
  7. Vad bra :) Ja det beror ju lite på det, men man måste bara testa sig fram lite.

    SvaraRadera