fredag 15 juni 2012

Sega chokladsnittar

Småkakor tycker jag mycket om! Både att baka och att äta :) Det finns så mycket att testa och man kan testa sig fram mycket med recept och smaker. Och så känns det så härligt "mormors-aktigt", sju sorters kakor, kafferep på verandan..., sådär gammaldags, och det gillar jag!
Speciellt klassikerna och här kommer en, chokladsnitt. Lättbakade, men ändå så goda!
Det här receptet kommer från bakbloggen Bli min jäst.

Sega chokladsnittar:
200 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 msk sirap
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 1/2 dl vetemjöl

ägg
pärlsocker

Sätt ugnen på 200°c. Blanda samman alla ingredienser i en skål för hand till en slät deg. Dela degen i tre delar och rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck lätt på rullarna och pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker. Grädda 13-15 minuter. Låt svalna lite. Skär sedan sneda snitt med en vass kniv.



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Mormorsaktigt skriver jag under på, fast farmor för mig. Det här (eller åtminstone något liknande) är min favorit bland farmors småkakor! :-D

    SvaraRadera
  2. Ja, det är något visst med småkakor...! :D

    SvaraRadera