onsdag 20 juni 2012

Kanderade syrenblommor

Man kan äta många olika sorters blommor. Det är fint att dekorera tårtor eller bakelser med blommor och här har jag nu kanderat blommor. Närmare bestämt syrenblommor. Det blir väldigt vackert och jag hade tänkt mig dekorera min midsommartårta med dem (receptet på tårtan kommer efter midsommaren!).

Allt du behöver för att kandera blommor är:
- ätbara blommor, i det här fallet syren
- äggvita, lätt uppvispad
- strösocker
- pensel

Plocka de blommor du vill kandera. Om du använder syren, ta bort de små blommorna från kvisten. Vispa upp äggvitan lätt, med ex. en gaffel (det ska alltså inte bli ett vitt skum som när man gör maräng!). Pensla på lite äggvita på blommorna med en liten pensel, doppa dem i strösocker. Låt torka på en tallrik eller på en bricka på ett varmt ställe. Jag lät mina syrener torka i ugnen, alltså en kall, avstängd ugn. Där får dom stå orört. När blommorna torkat klart ska sockret och blommorna vara hårt, ha kristalliserats sig. Dekorera bakverk och desserter med blommorna! Förvara i en burk.



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Tack för bra förklarat recept. Jag ska prova syren i eftermiddag. Lycka till med receptboken. Ann

    SvaraRadera
  2. Kul, lycka till! Jag tycker det blir så snyggt, perfekt dekoration :)

    SvaraRadera