Det här blir kvällens melodifestivalssnacks, cashewbollar! Har ännu bara smakat på en liten boll men det verkade riktigt gott. Och nyttigt godis är det också! Inget man behöver äta med dåligt samvete...
Om man inte skulle veta att det var cashewbollar liknar det faktiskt precis chokladbollar.
Recept från Pickipicki.
Råa cashewbollar (om man gör lite mindre; ca 15 st, om man gör lite större; ca 10 st)
4 dl cashewnötter
1 dl russin
1 dl torkade, hackade fikon
3 tsk kakao
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk muscovadosocker (använde farinsocker)
2 msk agavesirap
kokosflingor
Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl, tillsätt kryddorna, blanda och lägg sedan i russinen och fikonen. Mixa igen, tills allt är finfördelat. Tillsätt agavesirapen och kör till en lättformad smet. Forma små bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen.
//Matilda
Om man inte skulle veta att det var cashewbollar liknar det faktiskt precis chokladbollar.
Recept från Pickipicki.
Råa cashewbollar (om man gör lite mindre; ca 15 st, om man gör lite större; ca 10 st)
4 dl cashewnötter
1 dl russin
1 dl torkade, hackade fikon
3 tsk kakao
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
1 tsk muscovadosocker (använde farinsocker)
2 msk agavesirap
kokosflingor
Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl, tillsätt kryddorna, blanda och lägg sedan i russinen och fikonen. Mixa igen, tills allt är finfördelat. Tillsätt agavesirapen och kör till en lättformad smet. Forma små bollar och rulla i kokos. Förvara i kylen.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar