lördag 4 februari 2012

Chokladdoppade mandariner med flingsalt

Det här är ett riktigt gott och lättlagat godis till fredagsmys och framför tv:n till Melodifestivalen på lördagar flera veckor framöver! Och man behöver bara tre ingredienser. Inga dyra ingredienser heller. När man smakar på mandarinklyftan känner man lite syrlighet och sötma från mandarinen, den mörka chokladsmaken och en liten saltsmak som passar bra ihop med chokladen. Mums!
Idén kommer från den engelska bloggen How Sweet It Is.
Chokladdoppade mandariner med flingsalt:
ca 20 st klyftor
2 st mandariner
100 g mörk choklad
lite flingsalt

Smält den mörka chokladen över vattenbad. Skala mandarinerna och "klyfta" dem. Doppa halva mandarinklyftan i chokladen, lägg på ett bakplåtspapper eller på en tallrik och strö över lite lite flingsalt (inte för mycket!). Gör så med resten av klyftorna och låt stelna i kylskåpet.






























//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar