onsdag 30 november 2011

Pepparkaksflarn

Passar bra till jul med en god smak av pepparkakor och det doftar pepparkakor i hela huset när man gräddar kakorna... Använd färdigköpt pepparkakskrydda eller laga egen. Pepparkakskrydda brukar innehålla kardemumma, (pomerans), kanel, nejlika, ingefära. Lägger snart upp recept på egen pepparkakskrydda jag gjort och recept kommer från Söta Saker.
Men receptet på pepparkaksflarnen är mitt eget recept!

PEPPARKAKSFLARN:
75 g smör
2 dl havregryn
1/4 dl strösocker
2 msk mörk sirap
ca 1 msk vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
ca 2 tsk pepparkakskrydda
1 skvätt mjölk/grädde

Sätt ugnen på 200°c. Smält smöret, blanda i de övriga ingredienserna. Klicka ut klickar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min.




















//Matilda

8 kommentarer:

  1. Tack! :) Det var väldigt gott

    SvaraRadera
  2. MEn så gott och enklet det skall jag göra i v!

    Ser att du tävlar on måste tipsa om min kalender som pågår nu! En ny tävling i varje lucka, mer än 1 vinnare i många av dem, massa bakprodukter och barnsaker och lite annat smått och gott! Varje tävling pågår minst 1v!

    http://madeleneklundsjulkalender.blogg.se/?tmp=04212750

    Måst eäven tipsa om denna tävling där du kan vinna ett macarone sett!

    http://maddesmumms.blogg.se/2011/november/tavling-happystorese.html

    SvaraRadera
  3. Ja, vad kul!
    Tack för tipset, alltid kul med tävlingar :)

    SvaraRadera
  4. Hur.mycket är en skvätt mjölk? :-/

    SvaraRadera