Här är receptet:
Chokladkakor med chokladmarmelad:
175 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 ägg
3 1/2 dl potatismjöl
Fyllning:
ca 1 dl chokladmarmelad
Garnering:
florsocker
Rör ihop smör och socker och tillsätt ägg och potatismjöl. Rör ihop till en deg (den kan vara lite kladdig men det gör inget). Forma degen till små bollar och ställ ut dem glest på plåt täckt med bakplåtspapper. Tryck en liten fördjupning i varje boll och fyll med en klick chokladmarmelad. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175°c i 15 min. Låt dem svalna och sikta sedan florsocker över dem.
(Det är glutenfria kakor!)
(Man kan också använda lemon curd)
Chokladmarmelad:
1 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 msk smör
100 g mörk choklad
Koka upp mjölk, grädde, socker och smör och fortsätt koka under omkörning tills blandningen får en sirapsliknande konsistens. Hacka chokladen. Ta kastrullen från plattan och rör ner chokladen. Rör tills den smälter och smeten blir slät och förlorar lite glans. Häll marmeladen på burk och låt svalna. Förvara i kylskåp. Ta fram marmeladen en stund före servering så att den hinner mjukna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar