söndag 5 mars 2017

Chickpea Cookie Dough Cups

Kikärts-kakdeg… Tycker du det låter galet? Du ska dock inte bli skrämd för den här ovanliga ingrediensen i godis, det är verkligen överraskande gott, jag lovar!



Visst, det smakar ju inte som vanlig kakdeg, men inte långt ifrån faktiskt. Och stora plus med den här varianten – nyttig och väldigt proteinrik!



Du kan göra vad du vill med kakdegen, bara att doppa frukt där i är supergott, men jag valde att göra cookie dough cups med mörk choklad och (surprise surprise) flingsalt. Perfekt helggodis (eller varför inte lyxigt vardagsgodis?)!

Slutpratat för min del, här får ni receptet;

Chickpea Cookie Dough Cups:

2 1/2 dl kikärter

2  msk jordnötssmör (eller något annat nötsmör, ex. mandelsmör)

1 nypa flingsalt

1 krm vaniljpulver

3 tsk honung eller agavesirap

40 – 5o g mörk choklad, grovhackad

150 – 200 g mörk choklad till formarna

flingsalt till dekoration

Lägg alla ingredienser förutom chokladen i en mixer och mixa till en slät massa. Stanna och skrapa ner kanterna några gånger under tiden. Rör till sist ner den mindre mängden hackad choklad.

Smält 150 – 200 g choklad i mikron eller över vattenbad. Fördela choklad, 1/2 – 1 msk, i bottnen på små formar. Lägg i kylskåpet en stund och låt stelna. Rulla kulor av kakdegen och lägg ovanpå chokladen. Tryck ut lite så hela formen täcks. Häll över resterande choklad i formarna och strö över flingsalt. Låt stelna helt och hållet i kylskåpet en stund.





/Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar