fredag 3 april 2015

Chokladdoppade pistagefyllda aprikoser

Ett utmärkt påskgodis som är så lättlagat som det bara går. En underbart god pistagemassa som man snabbt mixar ihop, det i kombination med torkade aprikoser som jag älskar och mörk choklad kan det inte bli bättre!





Chokladdoppade pistagefyllda aprikoser:

15 - 20 torkade aprikoser (använder alltid ekologiska, osvavlade)
ca 3/4 dl pistagenötter
1 msk strösocker
ca 1/2 msk grädde/mjölk
50 g mörk choklad

hackade pistagenötter, kokosflingor eller strössel till dekoration

Mixa ihop pistagenötter och socker till ett fint pulver. Tillsätt grädden eller mjölken och mixa tills du får en slät pistagemassa. Skär ett hack i alla aprikoser och fyll aprikoserna med pistagemassan. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad och doppa aprikoserna i chokladen till hälften. Lägg dom på ett bakplåtspapper och strö på lite kokos eller nötter. Låt stelna i kylskåpet.































Glad Påsk!
//Matilda

2 kommentarer:

  1. Det där låter jättegott, påsk eller inte... :)

    SvaraRadera