onsdag 2 juli 2014

Yoghurt- och vattenmelonisglasspinnar med mynta

Nu har vi ju inte haft turen att ha så fint sommarväder och stekande hett, åtminstone i Finland, som det borde vara mitt på sommaren, men enligt väderprognoserna ska det snart bli sommar här också. Vilken tur! 
Och vad passar inte bättre än isglass i varmt väder? Perfekt att svalka sig med. Tills vi väntar på sommaren kan du förbereda dessa och låta dom stå i frysen fram tills du vill äta dom.




Jag har då gjort isglasspinnar med turkisk yoghurt och vattenmelon som jag mixade med mynta. Just vattenmelon och mynta är förövrigt väldans bra smakkompisar. Testa! Fräscht och gott. 
Om du inte vill ha vattenmelon kan du testa att mixa ihop någon annan frukt (kan behövas lite vatten eftersom vattenmelon i sig är så vattnig) eller så mixar du vattenmelon tillsammans med något annat. Ex. jordgubbar och vattenmelon - hur gott som helst. 




Yoghurt- och vattenmelonisglasspinnar med mynta:
ca 4 st

1 dl turkisk yoghurt
1/2 krm vaniljpulver
1/4 vattenmelon
några blad färsk mynta

glasspinnar (eller sådana cakepopspinnar jag använt)
form för glassen

Blanda ihop yoghurt och vanilj i en skål. Skär bort melonköttet från skalet och mixa ihop med myntan till en slät blandning.




Ta fram antingen glassformar (från IKEA t.ex), plast/pappersmuggar eller någon annan form som passar att använda. Jag har använt en silikonform som egentligen är menad för runebergstårtor. 
Dela upp yoghurten i formarna. Häll sedan på den mixade vattenmelonen. Lägg i frysen för att stelna. När glassen börjat stelna lite och blivit lite isig på toppen, tryck ner glasspinnar så de hålls på plats. Låt stå till isglassen är helt och hållet fryst. 
Tryck ut isglassarna ut formarna när du ska äta, kan behövas spolas/doppas snabbt i varmt vatten för att få bort. 





















































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar