lördag 12 juli 2014

Snabblagad vaniljsås

Vaniljsås är ju lite av ett måste till smulpaj och det är bara bra för det är ju så otroligt gott med en bit paj och massor massor av sås. Råder dig att inte köpa sådan färdig vaniljvisp eller vaniljsåspulver från butiken för efter att du smakat på hemgjord vaniljsås/visp, ja då vill du inte äta något annat längre! Mycket vanilj att de svarta prickarna verkligen syns ordentligt och perfekt i konsistensen - inte allt för lös men ändå inte så tjock som vaniljkräm är. Så ska riktigt vaniljsås vara.
Ett plus med den här är att den är så snabblagad så det är inte klokt! Alla ingredienserna i kastrullen, vispa ihop på spisen och så är den klar.

Snabblagad vaniljsås:

4 dl mjölk
2 äggulor
1 1/2 msk maizena (majsstärkelse)
3 msk strösocker
1 vaniljstång, urskrapad eller 1 krm vaniljpulver

Vispa ihop alla ingredienser i en kastrull och lägg på spisen. Vispa konstant tills såsen börjat tjockna och fått den konsistens du vill ha. Låt inte såsen koka, då koagulerar äggen. Ta kastrullen från plattan och låt kallna. Om du vill få vaniljsåsen snabbare kall kan du lägga kastrullen i kallt vattenbad (kallt vatten + isbitar) och vispa tills den kallnat.


//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar