torsdag 27 mars 2014

Våffelmiddag

På tisdagen var det alltså våffeldagen, som säkert de flesta vet. Och som jag skrev i det senaste inlägget skulle jag ha våffelmiddag, vilket betyder våfflor med både salta och söta tillbehör.
Våfflorna jag gjorde var lite av det "nyttigare" slaget eftersom de innehåller både grahamsmjöl och fullkornsvetemjöl. Det behöver ju inte alltid vara det klassiska vita våfflorna eller hur! 

De salta tillbehören blev en parmakräm med bl.a crème fraîche, parmaskinka, gröna oliver och purjolök, tomatsalsa, smulad fetaost och röd pesto. Riktigt riktigt gott!
Det söta (förstås måste det finnas sött också, det bästa!!) var blåbär och svarta vinbär blandat, flagad mandel, honungsyoghurt (turkisk yoghurt, vispgrädde och honung) och till sist underbara karamelliserade kaneläpplen. Det var smarrigt.

Här får ni receptet på våfflorna och lite bilder förstås;

Grahamsvåfflor:
5 dl mjölk
3 dl grahamsmjöl
1 dl fullkornsvetemjöl
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
2 ägg
50 g smör

Rör ihop hälften av mjölken (2 1/2 dl) med alla de torra ingredienserna. Häll sedan i resterande mjölk. Knäck i äggen och vispa ihop allt till en jämn smet. Smält smöret till sist och rör ner i smeten. Grädda våfflor i ett våffeljärn. Jag fick 9 st våfflor.//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar