lördag 8 februari 2014

White peanut butter banana cups

















Idag är det äntligen lördag igen och dags för deltävling 2 i Melodifestivalen!

Tills ikväll har jag gjort lite sötsaker inspirerat av det underbart goda amerikanska godiset Peanut butter cups. Istället för mjölkchoklad och sötat jordnötssmör har jag använt vit choklad, osötat jordnötssmör, banan och kokos. Verkligen toppen ihop! Den söta vita chokladen passar så bra ihop med det lite sträva, saltiga jordnötssmöret och den söta och krämiga bananen.































Verkligen något jag tycker ni ska testa någon gång, åtminstone ni som är lika galna i vit choklad och jordnötssmör som jag. För det är jag. Absolut två av de bästa ätbara sakerna på denna planet.

White peanut butter banana cups:
ca 11 st

150 g vit choklad
ca 1 dl jordnötssmör (använder Urtekrams ekologiska)
ca 11 skivor banan (1 banan)
2 tsk pressad saft av en citron
lite kokosflingor

Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Ta fram ca 11 pappersformar (ex. minimuffinsformar) och pensla choklad i alla former. Låt stelna en liten stund i kylskåpet och pensla sedan på ett till lager med vit choklad så det blir lite tjockare. Låt stelna igen en stund i kylskåpet. Klicka i jordnötssmör i varje form. Skiva en banan i skivor, droppa citronsaft på dem (detta för att undvika att det ska bli bruna) och lägg de ovanpå jordnötssmöret. Häll över den sista vita chokladen och låt stelna helt i kylskåpet. Förvara i kylskåp fram till servering.































//Matilda

4 kommentarer: