söndag 9 februari 2014

Rotfruktschips

Chips kan ju ibland vara gott men är egentligen ingen "chipsmänniska" på det sättet. När man nu väl äter chips så är det ju inte så hemskt nyttiga, men dessa chips däremot, de är riktigt nyttiga och bra! Innehåller endast blandade rotfukter och lite salt. Inget fett eller något. Det för att jag inte friterar dem utan rostar dem i ugnen tills de blir knapriga.

Så. Himla. Goda. Rotfrukterna får en lite sötare smak och blir så knapriga och goda, utan en endaste droppe olja! Toppa med lite salt och du har världens godaste chips!
Jag serverade mina med getost- samt pestodipp som syns på bilderna. Blandade bara ihop turkisk yoghurt med mosad getost/en sked pesto.

Testa testa!!

Rotfruktschips:

- olika rotfrukter
(jag hade sötpotatis, morot, potatis och rödbetor)
- (fling)salt

Sätt ugnen på 200°c. Tvätta och skala alla rotfrukter och skiva dem sedan tunt tunt med hjälp av en mandolin eller för hand med en vass kniv. Bäst resultat blir de självklart med en mandolin.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper, men inte så de kommer på varandra. Man måste helt enkelt göra fler plåtar. Grädda i mitten av ugnen 30 - 40 min tills de fått lite färg och blivit hårda och knapriga. Men se upp! De bränns väldigt lätt i slutet av gräddningen.

Låt dem svalna och strö över lite salt. Servera!//Matilda

2 kommentarer:

  1. ÅH! Ser ju supergott ut! :) Fin blogg!

    SvaraRadera
  2. Det var himla gott, och nyttigt! :)
    Tack så hemskt mycket!

    SvaraRadera