söndag 16 februari 2014

Mello-trifle med dulce de leche och jordgubbar

















Igår hann jag aldrig lägga upp Melodifestivalens lilla söta - men, gör det såhär en dag i efterhand. Man kan ju alltid testa det till nästa lördag!

Nå, det jag gjorde igår var något väldigt väldigt enkelt att bara "slänga" ihop, men det vart ändå så himla himla gott. Helt enkla smaker - inga konstigheter egentligen.





Bakade några sega mandel- och havrekakor på fredagskvällen som bara var helt improviserade av det vi hade hemma men som blev mycket lyckade måste jag säga! Goda att bara äta som sådana.
Till det hade jag dulce de leche, lättvispad grädde och färska jordgubbar.

Vi kan väl ta och kalla det "mello-trifle" kanske?

Mello-trifle:
ca 6 st

ca 6 st sega mandel- och havrekakor eller några andra goda kakor (recept nedanför)
2 dl vispgrädde
1 ask färska jordgubbar (ca 9 st)
ca 1 dl dulce de leche

Bryt kakorna i lite mindre bitar. Vispa grädden så den blir lättvispad. Skiva jordgubbarna. Varva allt i glas eller dessertskålar ex. såhär: jordgubbar - grädde - kakor - dulce de leche - grädde - dulce de leche - jordgubbar.

Sega mandel- och havrekakor:
100 g mjukt smör
1/2 dl strösocker
1/4 dl sirap (hade muscovadosirap, ljus sirap går också bra!)
1/2 krm vaniljpulver
1/2 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 225°c. Blanda ihop det mjuka smöret med socker, sirap och vanilj. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smöret och rör till en kakdeg. Kommer vara lite kladdig. Klicka ut kakor på en plåt med bakplåtspapper med hjälp av två skedar eller en glasskopa. Lämna lite mellanrum mellan kakorna eftersom de flyter ut under gräddning. Grädda i mitten av ugnen ca 8 min. De är klara när de börjat få färg runt kanterna. Låt kallna.






























//Matilda

4 kommentarer:

  1. Smarrigt! Trifle är ju väldigt trevligt och lätt att variera. Jag gjorde med vaniljkräm förra helgen. Dulce de leche är ju inte så dumt.

    SvaraRadera
  2. Ja verkligen! Älskar dulce de leche otroligt mycket :) Åh vaniljkräm är ju så gott det också!!

    SvaraRadera
  3. Åhh så gott det ser ut :D

    SvaraRadera