söndag 29 april 2012

Dumlesnitt

De här kakorna blir väldigt goda! I mitten där dumlen finns är det både lite hårt och knäckigt, samtidigt som det är lite segt. Mums! Det är enkla att baka och är egentligen lite likadana som dumlekakor, men det här är som snitt istället och jag har använt nougat istället för noblesse som man brukar lägga på dumlen när man lagar runda kakor. Men man kan ju förstås laga vanliga runda kakor i småkaksformar (pappersformar) av det här receptet också.

Dumlesnitt:
100 g mjukt smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 20 st dumlekolor
nougat

Sätt ugnen på 200°c. Vispa smör och socker krämigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör ner i smöret. Blanda ihop till en slät deg. Plasta in och låt vila i kylskåp ca 15 min. Ta ut degen och dela i två bitar. Rulla ut till längder. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och platta till längderna lite. Tryck med fingret i mitten en liten fördjupning. Skär dumlekolorna i halvor. Lägg dumlen i mitten.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 - 12 min. Direkt när kakorna kommer ut ur ugnen, hyvla över lite nougat och låt smälta. Bred ut lite med en kniv så att nougaten blir slät.
Skär bitar lite snett så att det blir snitt. Låt snitten kallna och stelna helt förrän man äter dem.






















//Matilda

2 kommentarer:

  1. gjored dessa nyss, fast med eget colakakrecept- helt fantastiska!!

    SvaraRadera
  2. Vad kul att du tyckte om dom! :D

    SvaraRadera