lördag 17 mars 2012

Chokladfondant

Chokladfondant är gott. Chokladigt, rinnigt och kladdigt. Och det är enkelt att laga, med endast ett fåtal ingredienser som man oftast brukar ha hemma. Men jag tycker att det kanske blev lite för rinnigt, skulle kanske ha kunnat vara inne i ugnen någon minut till så att det skulle ha blivit lite, lite fastare. Man ganska perfekt konsistens var det ändå på fondanten. Receptet är Leilas och finns HÄR.

Chokladfondant, 4 port:
120 g mörk choklad
120 g smör
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
1 msk kakao
smör till formarna

Sätt ugnen på 200°c.
Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
Blanda samman smör och choklad.
Vispa ägg med muscovadosocker fluffigt och rör ner kakaon.
Vispa ihop äggsmeten med chokladen.
Smörj fyra ugnsfasta formar noggrant.
Fyll dem med smet och stoppa in dem direkt i ugnen. Grädda fondanten i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
De ska vara lösa och rinniga i mitten.
Servera med t.ex färska jordgubbar.



















//Matilda

2 kommentarer:

  1. Mmm..chokladfondant, nu blev jag sugen igen! :P Den ser jättegod ut, vad sött det var med hjärtformen. Om du vill prova mitt recept har du det här; http://madebymaryblogg.blogg.se/2012/february/im-in-love-with-chocolate.html

    Hoppas du har en härlig söndag med mkt sol och lite vårtecken!

    SvaraRadera
  2. Tack! Din ser också jättegod ut! :)
    Ja, soligt har det varit, men mycket snö ännu...

    SvaraRadera