tisdag 6 mars 2012

Halloncheesecake

Det här är inte en så jättesöt cheesecake, men tillräckligt söt. Har bara använt honung istället för socker och det finns inget mjöl i kakan, så det är alltså en glutenfri cheesecake.
Men halloncheesecaken är väldigt god och enkel att laga!
Receptet kommer härifrån, men har ändrat lite.

Halloncheesecake:

Botten
3 dl mandelmjöl
25 g smör
ca 1 tsk honung
Fyllning
3 gelatinblad
3 dl grädde
1 - 2 msk honung
200-225 g hallon (färska eller frysta, men i så fall tinade)
200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175°c.
Smält smöret, blanda det med mandelmjöl och honung.
Tryck ut i en form med löstagbar kant eller i små portionsformar (som jag gjort).
Grädda i ca 10 min. Låt bottnet/bottnarna svalna.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min.
Häll grädde och honung i en kastrull och värm upp.
Pressa vattnet ur gelatinbladen och låt gelatinet smälta i grädden.
Låt svalna.
Mixa hallonen till en puré med stavmixer eller i en mixer.
Blanda hallon och philadelphiaost och tillsätt grädden. Vispa till en slät kräm.
Häll krämen på bottnet och låt stelna i kylskåpet i minst 4 timmar.
Servera ev. med vispad grädde och bär.
































//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar