torsdag 4 september 2014

Nutella brownie cups with cookie dough

Det här är seriöst något av det godaste jag bakat. Nutella är himmelskt, cookie dough likaså. Alltså blir dessa muffins hur underbart goda som helst!! Förutom att jag hade mörk choklad i kakdegen hade jag även i lite daimkulor vilket gav ett gott "crunch" när man åt dem.
Testa dom här, verkligen!




Receptet på själva muffinsarna kommer härifrån.

Nutella brownie cups with cookie dough:

280 g nutella
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 nypa salt

Cookie dough:

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
75 g smör
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 krm vaniljpulver
1 ägg
ca 75 g mörk choklad, hackad
3/4 dl daimkulor

Sätt ugnen på 180°c. Börja med kakdegen.
Vispa smör, socker och vanilj fluffigt. Knäck i ägget och vispa snabbt ihop. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skild skål. Rör ner det i degen och blanda snabbt ihop till en deg. Rör till sist i chokladen och daimen. Ställ degen åt sidan och gör sedan browniesmeten.




Mät upp nutellan i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och vispa ihop till en slät smet. Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och häll upp smeten i formarna, ca 1/2 formen. Ta kakdeg med en sked eller glasskopa och klicka i muffinsformarna. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Dom ska vara rejält kladdiga, sedan kan dom läggas i kylskåpet och ätas dagen efter. Då blir dom riktigt kalasgoda! :)




//Matilda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar