I lucka tre hittar vi dessa små, söta pepparkaksbiskvier med mandelbotten (med en aningen apelsinskal i), pepparkakssmörkräm, doppade i mörk choklad och krossade pepparkakor på toppen. Underbart gott! Testa detta till sötsaksbordet i jul!
Pepparkaksbiskvier:
Mandelbotten:
175 g mandelmassa
1 (liten) äggvita
rivet skal av 1/4 apelsin
ev. 1 msk vetemjöl
Pepparkakssmörkräm:
100 g mjukt smör
2 dl florsocker
1 - 2 msk pepparkakskrydda
1 äggula
ca 1/2 msk grädde
100 g mörk choklad
några krossade pepparkakor
Bottnen:
Sätt ugnen på 200°c. Riv mandelmassan. Blanda med äggvitan till en slät smet. Ska inte vara allt för lös utan ska gå att spritsa. Smaksätt med apelsinskal och tillsätt ev. vetemjöl om du tycker den är en aning för lös. Lägg smeten i en spritspåse och spritsa små runda bottnar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 10 min. Låt kallna.
Pepparkakssmörkräm:
Vispa smöret mjukt och tillsätt florsockret lite i taget. Vispa tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt pepparkakskrydda, äggulan och lite lite grädde. Vispa så att allt blandas.
Lossa bottnarna från bakplåtspappret och vänd dem uppochner. Bred på smörkräm på baksidan av bottnen, ganska rejält så att det blir en "topp", cylinderformat. Ställ i kylskåpet så smörkrämen stelnar.
Smält chokladen och låt det svalna lite (så inte smörkrämen smälter). Doppa biskvierna i chokladen, inte bottnet. Strö på krossade pepparkakor och låt sedan stelna i kylskåpet.
//Matilda
låter underbart, det bara måste jag pröva!
SvaraRaderaVad kul! Hoppas det blir bra :)
SvaraRaderaDet blev kanon! tack!
RaderaVad bra att du gillade de! :D
SvaraRadera