Pepparkakskrisp - så enkelt med ändå så gott! Innehåller endast två ingredienser, så det är ett perfekt "sista-minuten" julgodistips :) Nougat + pepparkakor. Kanske inte en så vanlig kombination men faktiskt överraskade gott! Kom på det eftersom jag inte hade choklad hemma man däremot ett helt oöppnat paket med nougat.
Pepparkakskrisp:
75 g nougat
5 - 7 pepparkakor (normalstora), krossade
Krossa pepparkakorna. Smält nougaten i mikron eller i vattenbad och blanda sedan ihop pepparkakor med nougaten så att allt täcks av nougat. Klicka ut på bakplåtspapper eller i små former. Låt stelna i kylskåpet.
//Matilda
Det här verkar ju supergott! Man sku ju kuna rulla kulor o doppa i choklad också, så blir de lite "elegantare".
SvaraRaderaHurudan nougat använder du? Jag brukar köpa odenses i Sverige, för den enda jag har sett finland är en som är en 50 g stång...
Ja det är ju också en jättebra idé! :) Fast då måste man nog krossa pepparkakorna lite mindre än vad jag har gjort där och så säkert ha mjuk nougat och inte smält.. det blir nog bara kladd om man ska rulla smält nougat :D
SvaraRaderaJag brukar också köpa odense från Sverige. Det är så dumt att man inte kan få tag på ett stort paket nougat i bakhyllan här i finland :/ Skulle vara bra om de fick!
Jaa, det är ju klart att nougaten måste vara hårdare. ;D
SvaraRaderaOch ja, väldigt dumt är det.