Halloj! Jag heter Amanda och är snart 16
år. I höst börjar jag på gymnasium och förhoppningsvis kommer jag in på linjen
restaurang och livsmedel med inriktning på bageri och konditori. Det var när
jag var 12 år som jag upptäckte hur mycket jag gillade att baka. Jag bakade
allt mer och människor omkring mig uppskattade verkligen mina bakverk. Det var
då jag äntligen kunde svara på vad jag vill bli när jag blir stor, nämligen
konditor.
Jag har en väldigt stark vilja och jag
är även en stor drömmare. I somras var jag i London för första gången och det
var då jag upptäckte en ny kärlek. Min dröm är att flytta till London efter jag
har gått ut gymnasiet. Det är där jag vill bo ett tag och utveckla mina
bakkunskaper. Efter allt springande mellan olika gymnasium har alla med
restaurang och livsmedels linjen sagt att det inte finns någon speciell
vidarutbildning på universitet för just den linjen utan det bästa är att jobba
utomlands för att utvecklas. Och det är exakt vad jag kommer att göra. Sedan
fortsätter mina drömmar i den riktningen, jag vill göra en bakbok och starta
ett eget litet konditori. Kort och gott så är jag en liten tjej med stora
drömmar.
Och jag kan ju inte lämna denna fina
bloggen hos Matilda utan att slänga in ett av mina favorit recept. Jag är en
riktigt chokladälskare så här kommer ett recept på Choklad och cheesecake kaka.
Den smakar inte alls cheesecake men toppingen ger en väldigt god syrlighet på
det hela plus att det gör chokladkakan kladdigare. Toppa med några hallon innan
kakan ska in i ugnen för extra syrlighet.
Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
Topping:
50 g philadelphiaost
1/4 dl socker
12 g rumsvarmt smör eller
margarin
½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
Smält smöret. Vispa ihop ägg och
socker. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda sedan ihop allt tillsammans
med smöret. Smöra och bröa en form och häll i chokladsmeten.
Topping: Vispa
ihop alla ingredienser och klicka över chokladsmeten. Ta en gaffel och
marmorera kakan genom att röra runt lite så att chokladsmeten blandas med den
ljusa. Grädda i 175 grader ca 15 minuter.
Det sista jag vill säga är tack
för att jag fick gästblogga här men också; ge inte upp dina drömmar.
//Amanda - Bakmanda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar