Jag märkte att jag inte har ett enda recept på våfflor här på bloggen, men det ska bli en ändring på den saken nu. Imorgon (25 mars) är det ju våffeldagen och då är det ju liksom nödvändigt att äta våfflor! Jag "fuskade" lite och åt några idag redan. Det blev inte helt klassiska våfflor, utan frukostvåfflor. Liite nyttigare våfflor kan man säga med havregryn i. Riktigt smarrigt var det, en riktigt lyxfrukost. Serverade våfflorna med äppel, apelsin, yoghurtkräm (vispad grädde + turkisk yoghurt) och sirap. Åh vad gott! Receptet härifrån.
Frukostvåfflor:
ca 6 st
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk socker
(ev. 1 tsk kardemumma)
smör till gräddningen
Valfria tillbehör:
T.ex blandade frukter, sirap, grädde eller sylt
Vispa ihop havregryn, mjöl, mjölk och ägg i en bunke till en slät smet.
Låt stå en stund så att havregrynen sväller lite.
Smaksätt smeten med salt, socker och ev. kardemumma.
Värm ett våffeljärn och pensla med smör.
Häll i våffelsmet (ca 1 dl/våffla) och grädda tills de är gyllenbruna och fina.
Min våffelfrukost på Instagram (@matildaskafferep)
//Matilda
Frukostvåfflor:
ca 6 st
2 dl havregryn
1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 tsk salt
1 msk socker
(ev. 1 tsk kardemumma)
smör till gräddningen
Valfria tillbehör:
T.ex blandade frukter, sirap, grädde eller sylt
Vispa ihop havregryn, mjöl, mjölk och ägg i en bunke till en slät smet.
Låt stå en stund så att havregrynen sväller lite.
Smaksätt smeten med salt, socker och ev. kardemumma.
Värm ett våffeljärn och pensla med smör.
Häll i våffelsmet (ca 1 dl/våffla) och grädda tills de är gyllenbruna och fina.
Min våffelfrukost på Instagram (@matildaskafferep)
//Matilda
Jag blir så glad av alla våffelbilder överallt. Fler våffeldagar om året, kan man önska sig det? :-)
SvaraRaderaJavisst, det skulle man allt önska att det var! :)
SvaraRaderaÄlskar alla sådana här "temadagar" med bakverk och annat sött och gott