De här rutorna blir supermumsiga! Är gott när som helst, inte bara på påsken. Kanske bara som godis till fredagsmyset?
Man kan variera dem mycket. Ha i andra nötter än hasselnötter (mandel, cashew, pistage...), vit choklad istället för mjölkchoklad, torkad frukt som t.ex aprikoser osv.
Lättlagade och krispiga chokladrutor.
Här får ni receptet;
Krispiga choklad- och nougatrutor:
100 g mörk choklad
50 g nougat
1/2 dl grovhackade hasselnötter
2 digistivekex
1/2 dl kokosflingor
några rutor mjölkchoklad
Börja med att smälta choklad och nougat i vattenbad. Hacka under tiden hasselnötterna grovt och krossa kexen med handen. Blanda choklad/nougaten med nötterna, kexen och kokosflingorna.
Häll ut chokladblandningen i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen och ringla över godiset. Låt stelna igen i kylskåpet. Skär i små rutor med en vass kniv.
//Matilda
Man kan variera dem mycket. Ha i andra nötter än hasselnötter (mandel, cashew, pistage...), vit choklad istället för mjölkchoklad, torkad frukt som t.ex aprikoser osv.
Lättlagade och krispiga chokladrutor.
Här får ni receptet;
Krispiga choklad- och nougatrutor:
100 g mörk choklad
50 g nougat
1/2 dl grovhackade hasselnötter
2 digistivekex
1/2 dl kokosflingor
några rutor mjölkchoklad
Börja med att smälta choklad och nougat i vattenbad. Hacka under tiden hasselnötterna grovt och krossa kexen med handen. Blanda choklad/nougaten med nötterna, kexen och kokosflingorna.
Häll ut chokladblandningen i en form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylskåpet.
Smält mjölkchokladen och ringla över godiset. Låt stelna igen i kylskåpet. Skär i små rutor med en vass kniv.
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar