Kola och päron, vilken kombo! Riktiga smakkompisar. Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut..
Praliner med dulce de leche & päron:
en pralinform
200 g mörk choklad
För att temperera choklad (på ett enklare sätt) och gjuta pralinskal, kolla HÄR.
Fyllning;
Kola:
ca 1 dl färdigkokt eller köpt dulce de leche
Päron:
1 päron
1/2 krm vaniljpulver
en skvätt vatten
Skala päronet och kärna ur. Tärna päronet i små små bitar. Lägg i en kastrull med vaniljen och vattnet. Låt koka tills päronen mjuknat. Lägg päronen i en skål och låt fyllningen kallna.
Fyll pralinskalen till hälften med dulce de leche och resten med päron. Häll på resterande choklad, skrapa bort överflödig choklad och låt stelna i kylskåpet. Knacka ur dom ur formen och tadaa, du har praliner!
//Matilda
Praliner med dulce de leche & päron:
en pralinform
200 g mörk choklad
För att temperera choklad (på ett enklare sätt) och gjuta pralinskal, kolla HÄR.
Fyllning;
Kola:
ca 1 dl färdigkokt eller köpt dulce de leche
Päron:
1 päron
1/2 krm vaniljpulver
en skvätt vatten
Skala päronet och kärna ur. Tärna päronet i små små bitar. Lägg i en kastrull med vaniljen och vattnet. Låt koka tills päronen mjuknat. Lägg päronen i en skål och låt fyllningen kallna.
Fyll pralinskalen till hälften med dulce de leche och resten med päron. Häll på resterande choklad, skrapa bort överflödig choklad och låt stelna i kylskåpet. Knacka ur dom ur formen och tadaa, du har praliner!
//Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar