Kikärts-kakdeg… Tycker du det låter galet? Du ska dock inte bli skrämd för den här ovanliga ingrediensen i godis, det är verkligen överraskande gott, jag lovar!
Visst, det smakar ju inte som vanlig kakdeg, men inte långt ifrån faktiskt. Och stora plus med den här varianten – nyttig och väldigt proteinrik!
Du kan göra vad du vill med kakdegen, bara att doppa frukt där i är supergott, men jag valde att göra cookie dough cups med mörk choklad och (surprise surprise) flingsalt. Perfekt helggodis (eller varför inte lyxigt vardagsgodis?)!
Slutpratat för min del, här får ni receptet;
Chickpea Cookie Dough Cups:
2 1/2 dl kikärter
2 msk jordnötssmör (eller något annat nötsmör, ex. mandelsmör)
1 nypa flingsalt
1 krm vaniljpulver
3 tsk honung eller agavesirap
40 – 5o g mörk choklad, grovhackad
150 – 200 g mörk choklad till formarna
flingsalt till dekoration
Lägg alla ingredienser förutom chokladen i en mixer och mixa till en slät massa. Stanna och skrapa ner kanterna några gånger under tiden. Rör till sist ner den mindre mängden hackad choklad.
Smält 150 – 200 g choklad i mikron eller över vattenbad. Fördela choklad, 1/2 – 1 msk, i bottnen på små formar. Lägg i kylskåpet en stund och låt stelna. Rulla kulor av kakdegen och lägg ovanpå chokladen. Tryck ut lite så hela formen täcks. Häll över resterande choklad i formarna och strö över flingsalt. Låt stelna helt och hållet i kylskåpet en stund.
/Matilda
Visst, det smakar ju inte som vanlig kakdeg, men inte långt ifrån faktiskt. Och stora plus med den här varianten – nyttig och väldigt proteinrik!
Du kan göra vad du vill med kakdegen, bara att doppa frukt där i är supergott, men jag valde att göra cookie dough cups med mörk choklad och (surprise surprise) flingsalt. Perfekt helggodis (eller varför inte lyxigt vardagsgodis?)!
Slutpratat för min del, här får ni receptet;
Chickpea Cookie Dough Cups:
2 1/2 dl kikärter
2 msk jordnötssmör (eller något annat nötsmör, ex. mandelsmör)
1 nypa flingsalt
1 krm vaniljpulver
3 tsk honung eller agavesirap
40 – 5o g mörk choklad, grovhackad
150 – 200 g mörk choklad till formarna
flingsalt till dekoration
Lägg alla ingredienser förutom chokladen i en mixer och mixa till en slät massa. Stanna och skrapa ner kanterna några gånger under tiden. Rör till sist ner den mindre mängden hackad choklad.
Smält 150 – 200 g choklad i mikron eller över vattenbad. Fördela choklad, 1/2 – 1 msk, i bottnen på små formar. Lägg i kylskåpet en stund och låt stelna. Rulla kulor av kakdegen och lägg ovanpå chokladen. Tryck ut lite så hela formen täcks. Häll över resterande choklad i formarna och strö över flingsalt. Låt stelna helt och hållet i kylskåpet en stund.
/Matilda
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar