tag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post2350108493522761422..comments2023-12-10T15:28:38.621+02:00Comments on Matildas Kafferep: Vad äter vi egentligen?Matildahttp://www.blogger.com/profile/13118665821762159429noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-3831198693488943842013-04-28T21:24:07.724+03:002013-04-28T21:24:07.724+03:00Det var roligt att höra! Tyvärr kan jag tänka mig ...Det var roligt att höra! Tyvärr kan jag tänka mig att de inte finns att få tag på här i Finland, men jag kanske kan leta efter de när jag kommer till Sverige :) Tack för tipset!Matildahttps://www.blogger.com/profile/13118665821762159429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-20503514674751355312013-04-28T20:46:43.503+03:002013-04-28T20:46:43.503+03:00Hej,
Ett sent inlägg :-)
Men kan glädja er alla o...Hej,<br /><br />Ett sent inlägg :-)<br />Men kan glädja er alla om att det finns buljong som inte har E-ämnen i sig:<br />Kung Markattas grönsaksbuljong är ett exempel och även Renée Voltaires Lantbuljong (=grönsaksbuljong)<br />Båda två är dessutom ekologiska - de enda buljonger som används hemma hos mig :-D<br /><br />//MalinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-66279285574622333582012-10-06T21:56:33.580+03:002012-10-06T21:56:33.580+03:00Tack! :) Oj, vad kul! Har du hans bok Den hemlige ...Tack! :) Oj, vad kul! Har du hans bok Den hemlige kocken? Den skulle jag gärna låna om du har!Matildahttps://www.blogger.com/profile/13118665821762159429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-39440443082527903562012-10-05T18:13:14.062+03:002012-10-05T18:13:14.062+03:00Hej Matilda !
Läste din uppsats o den är superbra...Hej Matilda ! <br />Läste din uppsats o den är superbra ! Jag är precis av samma åsikt.Har dessa tre böcker som Mats-Eric Nilsson har skrivit(som pratades om här tidigare i kommentarerna).Om du vill låna,så kan jag hämta dom åt dej.<br />H. BeritAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-13022843542934144562012-09-22T19:39:53.945+03:002012-09-22T19:39:53.945+03:00Ja, exakt. Det ÄR skrämmande när man inte vet vad ...Ja, exakt. Det ÄR skrämmande när man inte vet vad man får i sig! Jag tycker också om att göra om allt från grunden, det blir så mycket bättre och godare tycker jag :)<br /><br />Tack så mycket! :D<br /><br />Matildahttps://www.blogger.com/profile/13118665821762159429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-55458370649847603722012-09-22T19:02:57.269+03:002012-09-22T19:02:57.269+03:00Ja visst är det skrämmande hur mycket konstigheter...Ja visst är det skrämmande hur mycket konstigheter som tillsätts i livsmedel och som inte den uppmärksamme är medveten om. Därför försöker vi verkligen göra allt från grunden och köper extremt sällan ens halvfabrikat... får väl erkänna att buljong och sånt är köpt men vi lusläser alltid innehållsförteckningen innan vi köper med oss nåt hem från affären... <br /><br />Vilket bra ämne för en uppsats och bra skrivet också, tummen upp! :)Agneta i Livsnjutarnas Gourmetkökhttp://bloggen.fi/livsnjutarnasgourmetkoknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-2798228655782002202012-09-19T12:15:07.462+03:002012-09-19T12:15:07.462+03:00Tack så jättemycket! :D Fick 10- i det, så :)
Ja,...Tack så jättemycket! :D Fick 10- i det, så :) <br />Ja, och till t.ex agar (E 406) är ju också ofarligt eftersom vegetarianer använder det istället för gelatin.<br /><br />Jag har faktiskt sett på den boken! Till den här uppsatsen läste jag Äkta vara och skulle också vilja läsa Den hemlige kockenMatildahttps://www.blogger.com/profile/13118665821762159429noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4329871311180187488.post-90249171150546948202012-09-18T21:51:12.934+03:002012-09-18T21:51:12.934+03:00Till att börja med måste jag bara säga att du skri...Till att börja med måste jag bara säga att du skriver väldigt bra, det har kanske din moddalärare mer att göra med men jag tycker du ska veta det... :)<br />Tillsatser är intressanta. Hade för nåt år sen en tid då jag kunde ganska många E-koder utantill... det jag lärde mig då jag studerade var dock faktist att inte alla "E-ämnen" är superkonstgjorda och ohälsosamma.<br /><br />T.ex. E160a, betakaroten, gul färg som man uvinner ur bl.a. morötter, E300, askorbinsyra, som är mer eller mindre ren c-vitamin eller E441, gelatin, som är så gott som ofarligt och som många som strävar efter att laga allt själv säkert använder själva.<br /><br />Men, men, nu ska jag sluta vara viktigpetter. Det är sant att det finns så många galna grejer i maten man köper, man ska absolut jobba för att minska halvfabrikaten!<br /><br />Jag kan komma med lite boktips också, Döden i grytan, jättebra bok som handlar om hur rädda man är för riktig mat idag. <br /><br />...https://www.blogger.com/profile/17073085693951058427noreply@blogger.com