Sidor

torsdag 6 december 2012

Finland 95 år!

Idag är det inte mindre än Finland självständighetsdag! Grattis till Finland som firar sin 95:te självständighet.
Jag har gjort en väldigt god självständighetsmiddag; Smördegsinbakad fläskfilé med mögelost och potatisgratäng i portionsformar - Blåbärs- och kardemummapannacotta.

Om man skulle vilja baka något finskt dagen till ära är här två tips:

Karelska piroger - En klassisk finsk delikatess, piroger med risgrynsgröt som fyllning. Serveras traditionellt med äggsmör (kokta ägg + smör). Riktigt, riktig gott!


















Julstjärnor - bakar man i Finland till julen och till detta behövs endast TVÅ ingredienser; smördeg och plommonsylt. Pudra över florsocker och njut tillsammans med ett glas glögg!


















//Matilda

3 kommentarer:

  1. Hej. Julskärnorna ser verkligen goda ut.
    Fullfölj din dröm att utbilda dig till konditor.
    Hoppas att du är lite av en konstnär det bör en konditor vara.

    God Jul Och Gott nytt bak år för dig.

    Carl

    SvaraRadera
  2. Ja, de är de också. Väldigt goda!
    Det ska jag göra, älskar att baka och jag kommer nog gilla yrket mycket :)
    Tack detsamma!

    SvaraRadera